Dirigent


Emanuel Kling är utbildad altviolinist och dirigent med examina från Högskolan för scen och musik i Göteborg, Hochschule für Musik und Teather ”Felix Mendelssohn-Bartholdy” i Leipzig, Tyskland och Royal College of Music i London, Storbritannien.

Numera bor han i Mölndal utanför Göteborg och verkar sedan flera år som frilansande altviolinist, dirigent och lärare och arrangör.

Som altviolinist har han spelat med fler av Sveriges professionella orkestrar som Göteborgs Symfoniker, Norrköpings Symfoniorkester, Nordiska Kammarorkestern (som stämledare) och Musica Vitae. Han har också varit med många år i Orkestern Norden, de flesta åren som stämledare, och även varit med i Världsungdomsorkestern ”Jeunesses Musicales World Orchestra”. Han har gedigen erfarenhet av konserter runt om i världen både som orkester- och kammarmusiker. Han anlitas mycket som vikarie i amatörorkestersammanhang och även från Göteborgs Musikhögskola och är även flitigt anlitad för spel i kyrkor och vid andra konsertsammanhang i och runt Göteborg. Emanuel är även medlem i en av Sveriges få professionella flöjtkvartetter, A piacere-kvartetten. Han sitter också stämledare för violasektionen i Lundbysymfonikerna, där han också är stråkrepetitör och alternerande dirigent.

Våren och sommaren 2008 bearbetade och dirigerade Emanuel operaföreställningen Konsuln av G C Menotti under Opera på Nääs. Han har varit stråkinstruktör för Göteborgs Ungdomssymfoniker och VÄGUS och utöver Camerata Gothia så har Emanuel även dirigerat Varbergs Sinfonietta och Mikaelssymfonikerna, numera Lundbysymfonikerna. 2012 startade han en ny stor symfoniorkester i Göteborg som heter Gothia Concentus, som spelar stora avancerade verk som vanliga amatörorkestrar inte har storleken eller kvalitén att göra, som ex filmmusik. Just nu är det Sveriges största icke professionella orkester på mellan 90-100 musiker.

Emanuel verkar även som lärare i violin, viola och dirigering och han har bl.a. vikarierat som lärare inom  kulturskolorna i Kungbacka, Mölndal och Härryda. Han undervisar även inom Göteborgs Suzukigrupp. Vid intresse för lektioner går det bra att höra av sig till dirigent@cameratagothia.se .

  • Vi söker Medlemmar

    Spelar du ett stråkinstrument? Tveka inte! Kontakta oss nu!


    Vill du ta med dig en kompis gratis på konserten? - Bli stödmedlem.